do17082017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan Cultuur en meer

Kunst en kamperen komen samen op Urban Campsite in Science Park

Urban Campsite Amsterdam

Als je geen student bent of werkt bij de universiteit, kom je niet of zelden op het Science Park. Misschien wel om te sporten in Universum of te eten bij restaurant Polder. Maar kunst beleven of slapen al helemaal niet. Deze zomer kan dat echter wel op de Urban Campsite, een openluchttentoonstelling waar kamperen en kunst samenkomen. Je kunt er ervaren hoe technologie ons leven kan verrijken. De camping annex expositielocatie zit ingeklemd tussen de wetenschap en de poldernatuur van Anna's Tuin & Ruigte.

Twee keer eerder was het mogelijk kennis te maken met de Urban Campsite. In 2013 in Noord een twee jaar later op IJburg. Daar trok de tentoonstelling dagelijks vele nationale en internationale gasten en de persaandacht was groot. Initiatiefnemers Annette van Driel en Francis Nijenhuis komen dit jaar terug met Urban Campsite. In juni, juli en augustus strijkt de tentoonstelling die tevens camping is wederom neer op een buitengewone locatie in Amsterdam, het Sciencepark.

Urban Campsite Amsterdam

Bijzonder overnachten
Urban Campsite is een reizende camping waar kamperen en kunst tot een samensmelten. Je kunt er overnachten in artistieke, bijzondere, soms (te) gekke kunstwerken. Alle objecten zijn ingericht als hotelkamer. Je vindt er alle voorzieningen van een normale camping en meer. In totaal komen er veertien objecten van veertien kunstenaars, ontwerpers en architecten - waarin je kunt overnachten - en een badhuis van Overtreders W waar het publiek haar ervaring kan intensiveren.

Breed publiek
Annette van Driel en Francis Nijenhuis willen een zo breed mogelijk publiek op een andere manier kennis laten maken met het Sciencepark en de beleving, houding en visie ten opzichte van deze plek veranderen. Dit doet UrbanCampsite met een openluchttentoonstelling  van kunstwerken, bijzondere slaapplaatsen en een thema dat aansluit bij deze locatie. In een high tech omgeving te midden van de studenten en wetenschappers bouwt Urban Campsite een tentoonstelling en tijdelijke mini-samenleving, die draait om het thema ‘The art of tech-living’, waarin kunst, design, architectuur, innovatie en wetenschap bij elkaar wordt gebracht. Een plek waar bezoekers kunnen ervaren hoe technologie ons leven kan verrijken en verduurzamen.

Meer info UrbanCampsite

Urban Campsite Amsterdam

 


Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 
Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |