do17082017

Back Voorpagina Mening Opinie, meningen en discussie

Rob Zwetsloot's eigen kritische kijk
op Oost en daarbuiten

Met kritische columns verrast de Amsterdamse tv-maker uit Oost zijn lezers en kijkers.

Ban de bakken

Column van Rob ZwetslootZelf ben ik ooit, in een ver grijs en triest verleden, ambtenaar geweest. Bij de fiscale inlichtingen en opsporingsdienst. U moet zich daar niet teveel van voorstellen. Ik was vooral goed in papier verplaatsen, paperclips tellen, potloodkluiven, tafeltennissen en beheren van een kantoortuin met citroengeranium, komkommers en tomaten. En zoals ik waren er velen die daar ongeïnspireerd hun tijd stuksloegen.

Lees meer...

Zeehondjes op je bord

Column Rob ZwetslootHet was een zonnige dag, er waaide een flauw briesje en ik maakte een boottochtje door de Waddenzee om zeehondjes te gaan spotten. De schipper vertelde op gemoedelijke wetenswaardigheden over zeehonden in de Waddenzee. Leuke weetjes, ditjes en datjes en feiten en cijfers. Geen wolkje aan de horizon, geen zorgen en je zou dus denken genieten maar.

Lees meer...

De inspirerende invloed van Amsterdam

Rob Zwetsloot op TerschellingMokum, ook wel Amsterdam genoemd, is het middelpunt van het universum en heeft met zijn vrije geest en ondernemingszin al eeuwen invloed over de hele globe. Denk aan de VOC, Johan Cruijff,  Rembrandt, Erasmus en Spinoza, om maar even wat willekeurige voorbeelden te noemen. Zonder Amsterdam  zou de wereld er nu heel anders hebben uitgezien

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |