do17082017

Back Voorpagina Natuur Natuur in je buurt en een duurzaam Oost

De dieren- en plantenwereld van Oost
Mooi met Artis om de hoek

De dieren en plantenwereld van Oost vind je in Artis. 

Jaguarwelpjes stappen na vijf weken voor het eerst uit nest

Jaguarwelpen in Artis voor het eerst buiten het nestDe twee zwarte jaguarwelpjes die op 28 juni in Artis werden geboren, hebben hun eerste stappen in het buitenverblijf gezet. De jonge jaguars bleven bijna vijf weken in het nest, waar ze vooral sliepen en dronken bij de moeder. Hun ogen, die bij de geboorte nog dicht waren, gingen pas na ongeveer twee weken open.

Lees meer...

Alfawolvin onverwacht doodgegaan

De alfavrouw van de Hudson Bay wolvenDe alfavrouw van de Hudson Bay wolven in Artis is dood gevonden. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht, maar de eerste resultaten wijzen op een acute darmontsteking. De teef heeft drie maanden geleden nog vijf welpen geworpen.

Lees meer...

Haig Balian stopt als directeur van Artis

Haig Balian vertrekt bij ArtisHaig Balian heeft besloten per 1 november te stoppen als directeur van Artis. Hij begon in 2003 bij Artis omdat hij vond dat de afstand van mens tot natuur steeds groter werd en dat Artis de plek moet zijn waar onze verbondenheid met natuur voelbaar wordt gemaakt. Artis was nodig aan vernieuwing toe. Onder zijn leiding is er een masterplan gemaakt en uitgevoerd dat de natuur dichterbij brengt en de samenhang laat zien tussen dier, plant, microbe en mens.

Lees meer...

Aquarium laat vervuiling door plastic in Amsterdamse gracht zien

Artis Aquarium vervuilde grachtHet water in de Amsterdamse grachten is sinds 2010 een stuk schoner geworden. Je kunt in het buitenwater zwemmen en bij het nieuwe buitenverblijf in Artis zwemmen de olifanten in grachtenwater. Heel mooi zou je denken. Maar er is een probleem. Dat is plastic dat in het water terecht komt. De 'Amsterdamse gracht' in het aquarium van Artis laat dat nu zien.

Lees meer...

Goudwanggibbon geboren na dracht van zeven maanden

Goudwanggibon geboren in ArtisNa een dracht van zeven maanden kwam in Artis een goudwanggibbon ter wereld. Op het Gibboneiland leven nu vier gibbons. Gibbons zijn veel kleiner dan chimpansees of gorilla’s: zo’n 60 tot 80 cm groot en maar 7 tot 11 kilo zwaar. Toch behoren ze tot de mensapen, wat onder meer te zien is aan het ontbreken van een staart.

Lees meer...

oo-tv Olifanten moeten nog wat wennen bij opening nieuw verblijf

Opening olifantenverblijf ArtisDe drie Aziatische olifantenkoeien verkenden vanochtend het nieuwe buitenverblijf in Artis. Verslaggever Irene Kuiper en cameraman Lyk Burggraaff waren erbij en maakten een verslag voor oo-tv.

Kijk, luister en lees

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |