vr23062017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Algemeen nieuws uit Oostelijk Amsterdam


oost-online als je woont, werkt of studeert tussen Amstel en IJ

250 woonunits voor statushouders en jongeren op Science Park

Huisvesting statushouders bij SratupVillage op Science ParkOp het Science Park komen 250 nieuwe woonunits. De de ene helft ervan is bestemd voor statushouders en de andere helft voor studenten. De woningen die worden geplaatst naast het Startup Village blijven er tien jaar staan. De omwonenden zijn per brief hierover geïnformeerd. De locatie in het Science Park is de derde locatie in Oost. Eerder werd bekend dat even verderop aan de Kruislaan op het oefenveld van Zeeburgia tijdelijke woonunits komen en ook op IJburg is plaats gemaakt voor de huisvesting van statushouders op kavel 13A.

Lees meer...

Bestuurscommissie geeft presentiegeld voor niet gehouden vergadering

Ivar manuelTwee vergaderingen op een avond en per vergadering een vergoeding uitgekeerd krijgen. Dat is de gewoonste zaak van de wereld bij de bestuurscommissie. Maar nu blijkt dat de voorzitter van bestuurscommissie Oost ook ook wil uitbetalen voor een vergadering die nooit heeft plaatsgevonden. Dat schrijft de Telegraaf in een interview met Marcel Mokveld. Hij is lid van de bestuurscommissie voor de VVD.

Lees meer...

Reserveer je tentplek op de Buurtcamping in het Flevopark

Buurtcamping in het FlevoparkVier vakantie in het Flevopark. Een heerlijk weekend kamperen in het Flevopark, samen met je vrienden en familie. Je wordt er verrast, geïnspireerd, vermaakt en verblijd! De programmering bestaat andere uit live muziek bij het kampvuur, knutsel activiteiten, voordrachten, sport en spel. Het Rode Loper Festival zorgt voor de aanwezigheid van een kunstenares en De Onkruidenier. Bovendien staat het jong en oud vrij om zelf ook een bijdrage te leveren. Zet een groot kruis in je agenda en kom in het weekend van 21 tot en met 23 juli en kom naar De Buurtcamping Flevopark.

Lees meer...

Veel verontwaardiging over opheffen lijn 9 naar Centraal Station

Lijnekaart 2018 gvbIn juli volgend jaar verdwijnt tramlijn 9 en wordt het tramlijn 19 die je van Diemen naar Station Sloterdijk brengt. Wil je naar het centrum dan zul je moeten overstappen. Tram 14 rijdt niet meer door naar Bos en Lommer maar slaat bij de kruising Molukkenstraat/Insulindeweg af naar het centrum. Lijn 10 verandert in lijn 7 en heeft als eindbestemming Slotermeer. De beginhalte van lijn 3 wordt verplaatst naar het Flevopark en houdt verder de eigen route. Bij het Muiderpoortstation is straks de beginhalte van lijn 1 die je naar Osdorp de Aker brengt.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |