do21092017

Artikelen

De Klaprozen in Moraira Spanje

KlaprozenDE KLAPROZEN - Veel te lang niet geschreven natuurlijk, maar ja er gebeurde ook zoveel bij De Klaprozen. Naast de vaste activiteiten op de Klaprozenwoensdagen waren er de voorbereidingen voor de Klaprozenreis naar Spanje. Eens per jaar reizen wij met onze gasten af naar het mooie Moraira om daar een heerlijke week in één van de prachtige www.xenofilia.com villa’s door te brengen. Die villa wordt dan voor die week omgedoopt in de Klaprozenvilla.

Op 20 april was het dan eindelijk zover, want natuurlijk hadden we er allemaal naar toegeleefd en naar uitgekeken. Joke was al in Moraira om alles Klaprozenproef te maken en Marianne ging de 7 dames die dit jaar meegingen ophalen om naar Schiphol te gaan. Keurig op tijd vlogen wij naar Alicante waar Joke ons al stond op te wachten voor het ritje naar de villa. Hoewel het al goed donker was, waren de Ohh’s en Ahh’s niet van de lucht toen de villa bereikt werd. Op de foto kun je zien waarom! Na een heerlijk glaasje bubbels en een hapje gingen we toch wel moe van zo’n lange dag heerlijk slapen.

KlaprozenDe dagindeling tijdens de Spanjereis is niet vervelend te noemen, integendeel. Rond een uur of 8 krijgen de gasten, na een zacht roffeltje op de kamerdeur, een beschuitje met een bakkie leut op bed. Wie mee wil doen aan de ochtendgymnastiek is van harte welkom en natuurlijk smaakt het ontbijt je daarna extra lekker. De Klaprozenweek is gevuld met leuke excursies met als hoogtepunten deze reis Guadalest en Valencia. Als er een dagexcursie wordt gedaan dan gaat de lunch lekker mee voor een picknick op een mooi strand of andere fijne plek. Rond 5 uur half 6 is het bij De Klaprozen natuurlijk Happy Hour, een aperitief met een tapas alvorens om 7 uur de bel luidt voor het 3-gangen diner. En natuurlijk verveel je je s ’avonds ook niet want de sjoelbakcompetitie, Holland Quiz, kun je nog zingen zing dan mee, stonden allemaal op het programma.

Hoogtepunt van alle reizen tot nu toe is natuurlijk de laatste dag voordat we weer naar huis gaan. Ten eerste is iedereen in volle voorbereiding voor de “Bonte avond” , maar inmiddels traditiegetrouw is er op zaterdag de workshop “Tapas maken”. Albondigas, tortilla con chorizo, gevulde champignons, onder het genot van een glaasje Sangria koken de dames dat het een lust is en het moet gezegd, het was overheerlijk.

Na de soezentoren als dessert kon de bonte avond beginnen en het was een aangename verrassing dat alle gasten iets hadden voorbereid. Prachtige verhalen, gedichten, voordrachten, het was genieten geblazen. Speciaal uitgenodigd (of niet…?) waren Meneer Pling Plong die de dames een origami les gaf en een heuse waarzegster die tot verbazing van allen in het verleden en de toekomst kon kijken.

Omdat aan alle leuke dingen een eind komt kwam het vertrek veel te snel en op zondagavond 27 april vlogen wij weer terug naar Amsterdam, waar alle dames weer netjes, na een dikke knuffel,  thuis werden gebracht.

We hebben in die heerlijke Spaanse week nog veel meer meegemaakt, nieuwsgierig?  Het hele reisverslag is te vinden op http://www.deklaprozen.com/spanje-reis-2014.html

KlaprozenEn nu staat ook hier de zomer voor de deur en gaan De Klaprozen weer op stap. Er zijn weer tal van leuke zomeruitjes! Op 11 juni waren we in De Zaanse Schans, 9 juli gaan we naar de Kaasmarkt in Edam, 23 juli het Rien Poortvliet museum en op 13 augustus staat de Elburgse Vestingsdag op het program. Heeft u zin om mee te gaan er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Wilt u meer informatie bezoek onze website http://www.deklaprozen.com/zomeruitjes.html

Informatie over de Klaprozen: www.deklaprozen.com | deklaprozen@deklaprozen.com| https://twitter.com/#!/DeKlaprozen| https://www.facebook.com/De-Klaprozen

Marianne Kraan 06 1283 4956 | Joke Hagedoorn 020 465 7730 | 06 5135 5695.

Klaprozen


Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 
Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |